HGS/EUS 5 uger for handelsstudenter (fra HHX)


Har du afsluttet handelsgymnasiet og vil du gerne have en elevplads i en virksomhed? 5 ugers HGS/EUS-forløb for hhx-studenter er for dig, der ønsker en erhvervskarriere inden for kontor, handel eller butik.

Inden du kan begynde i praktik, skal du have dette kursus inden for ét af områderne Kontor, Handel eller Detail – alt efter hvilket område du ønsker en elevplads inden for.

Er du student fra STX, HTX eller HF skal du vælge forløbet HGS/EUS 10 ugers forløb for studenter.

Fjernundervisning eller selvstudium på skolen

På Aalborg Handelsskole udbydes HGS/EUS 5 ugers-forløbet både som

  • fjernundervisning,
  • selvstudium på skolen (i Åbent Læringscenter)

Bor du i nærheden af Aalborg kan selvstudium på skolen (Åbent Læringscenter) være et oplagt valg. Ønsker du i stedet en mere fleksibel undervisningsform er fjernundervisning det rigtige valg. Her behøver du ikke engang at være til stede på skolen, og niveauet er det samme, som hvis du følger forløbet på skolen.

Økonomi

Forløbet er SU berettiget.

Vælg branche ved tilmelding

Målet med 5-ugers HHX-forløbet er, at du får indblik i en række uddannelsesspecifikke fag, der tager udgangspunkt i netop den branche, som din kommende praktikplads hører under. Du kan vælge mellem følgende brancher:

Er du i tvivl om, hvilken branche du skal vælge? Kontakt gerne vores studievejledere på tlf. 2710 5961 eller 9936 4740.

HGS/EUS forløbet er skræddersyet, så du kommer til at arbejde i en simuleret virksomhed. Her får du en teoretisk og praktisk indsigt, og du kommer til arbejde med de opgaver, der er typiske for den branche, du har valgt. Du vælger din branche i forbindelse med din tilmelding.

Forløbet afsluttes med en grundforløbsprøve, som skal bestås inden du kan begynde i praktik. 

Praktik

Når du har afsluttet HGS/EUS 5 ugers forløbet, skal du finde en praktikplads, hvis du ikke allerede har en. Du kan få hjælp til dette af skolens PraktikService. I praktikperioden veksles der mellem praktisk oplæring i virksomheden og efterfølgende skoleperioder på handelsskolen. Du behøver ikke at have indgået en praktikaftale med en virksomhed før du begynder på forløbet.

Specielt tilbud til PIU-elever - få et anerkendt bevis

På Aalborg Handelsskole kan vi tilbyde PIU-elever, som tager det 5 ugers HGS/EUS-forløb for HHX-studenter hos os, et EU anerkendt diplom - European Business Baccalaureate Diploma+.

Dette diplom attesterer, at du ud over din HHX har opnået yderligere kompetencer inden for bl.a. økonomi og fremmedsprog, og at du har opnået arbejdserfaring gennem et længerevarende praktikophold i et andet EU-land.

European Business Baccalaureate Diploma+ vil derfor give dig meget større chancer på det europæiske arbejdsmarked, hvis du på et tidspunkt ønsker at søge et job i udlandet, eller hvis du vælger at læse på et europæisk universitet. 

European Business Baccalaureate Diploma+ er gratis under forudsætning af, at du har gennemført dit 1 årige praktikophold i udlandet, at du har gennemført dine skoleophold, og at du har bestået din fagprøve. Læs mere på www.eurobacdiploma.eu.

Få mere at vide om HGS/EUS 5 ugers forløb

Der opstarter løbende nye hold til HGS/EUS 5 uger.
Ønsker du at vide mere, så kontakt vores studievejledere.

Yderligere info

Studievejledere - enkeltfag og fjernundervisning
Mette Melgaard
Studievejleder
Tlf.: 91333362
Tina Poulsen Lassen
Studievejleder
Tlf.: 27105961
Studievejledere - EUD/EUX - Strandvejen/Langagervej
Gertrud Sindbjerg
Studievejleder
EUD/EUX Business
Tlf.: 27100150
Mette Nøhr
Studievejleder
EUD/EUX Business
Tlf.: 60294670
Nana Sigsgaard
Studievejleder
Tlf.: 27105986
Aalborg Handelsskole  |  Strandvejen 25  |  9100 Aalborg  |  Telefon 9936 4600  |  EAN 5798 0005 54375  |  ah@ah.dk